keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Vakkaripaikkojen löytämisen ilo!

Ensimmäisen viikon aikana löysin itselleni vakkari hierontapaikan, kuntosalin, paikallisen thairuokapaikan, ihanan länkkäriruokaravintolan, pannareiden tekijän sekä jäätelö – ja juustokakkupaikan. Pitäähän sitä nyt ruokapaikat olla ensimmäisenä selvillä hyvänen aika!

Ravintoloita, paikalliskojuviritelmistä hienoihin ruokaravintoloihin asti, saarella voisi sanoa olevan jopa 100-200, niitä kun tuntuu olevan tuhkatiheään meni minne päin saarta tahansa. Omat suosikkipaikat löytyvät hyvin pitkälti Mae Haadeksi ihan jo sen vuoksi, että pitkän työpäivän jälkeen mua ei yksinkertaisesti jaksa kiinnostaa lähteä ruuan perässä kiertämään puoli saarta. Paikallinen thairuoka-paikka Sawaddee löytyy uproadilta Koh Tao Poolia vastapäätä kadun toiselta puolelta kahden skopovuokraamon välistä. Edessä on kaksi metallipöytää perinteisillä muovijakkaroilla. Paikka on auki melkein joka viikko seitsemän päivää viikossa noin kello kolmesta puoleen yöhön vähän vaihtelevasti riippuen asiakkaiden määrästä ja säästäkin. Liitutauluun kirjoitetulta listalta löytyy noin 50 eri ruokavaihtoehtoja, joiden kesken voi vaihdella eri lihoja sen mukaan, mitä tekee mieli, hinnat 60-80 THB iso annos. Paikkaa pitää nuori nainen, joka todellakin osaa tehdä AITOA thai-ruokaa. Toivomuksia hän ottaa mielellään vastaan, jos tuntuu, että haluaa pienentää annoksensa tulisuutta tai jättää jonkin ruoka-aineen pois. Hän puhuu hyvin englantia, paremmin kuin monet muut paikalliset ja on todella ystävällinen. Tää ruokapaikka pelastaa mut aina iltaisin treenien jälkeen, kun on kova nälkä!

Jos mieli tekee länsimaista sapuskaa Mae Haadissa, suuntaan nenäni kohti Whiteningia. Tarjoilijat ovat äärettömän mukavia ja samoin kassaneiti, jonka kanssa on jo monet kerrat tullut jutusteltua mm. siitä kuinka suurin osa reppureissaaja-turisteista ei viitsi juurikaan kunnioittaa paikallisia. Mua hävettää ihan kamalasti joka ikinen kerta, kun katson länkkäreitä, jotka kulkevat ilman paitaa ravintoloihin syömään tai kauppoihin ostoksille! Haluaisin tietää, että kuinka moni näistä tekee saman kotona? Onko ihmiset vain tyhmiä ja/ tai välinpitämättömiä? Sitten sitä huudetaan sosiaalisessa mediassa saakka kuinka thaimaalaiset ovat töykeitä. MIKSIKÖHÄN? Miksi thaimaalaisten tai muun maalaistenkaan pitäisi kunnioittaa turisteja, jos turistit ovat niin ääliöitä, etteivät viitsi yhtään kunnioittaa paikallisia ja kyseisen maan tapoja! Kassaneidin kanssa ollaan saatu tästä ”turistikäytöksestä” monet naurut ja juteltu välillä pitkiäkin aikoja aina puoleenyöhön!

Mutta itse ruokaan, jottei juttu lähde ihan täysin lapasesta...Whiteningista saa todella hyviä salaatteja sekä liha-aterioita, jos niitä kaipailee. Heillä on myös laaja cocktail-lista, jos haluaa nauttia yhden hyvän eikä juoda itseänsä halvalla kuraoluella tainnoksiin. Whiteningissa käytetään ehdottomasti tuoreita ja hyviä raaka-aineita niin ruuissa kuin juomissakin. Oma suosikkini on kuitenkin mustikkasmoothie-juoma (70 THB), joka on tehty aidoista mustikoista. Aidoista vadelmista ja mansikoista tehtyjä smootheita tai mehuja täältä ei saa, mutta ei saa kyllä mistään muustakaan ravintolasta koko saarelta. Whiteningissa käy pääasiassa pariskuntia sen romanttisen ilmapiirin vuoksi, mutta olen siellä nähnyt myös meitä yksin matkaavia, kaveruksia ja kokonaisia seurueita. Tykkään paikan tunnelmasta; Rantahiekka toimittaa lattian virkaa ja istua voi joko puutuoleilla tai koretulla alueella fatboyilla. Ruokansa saa todellakin syödä hiljaisuudessa aaltojen ääniä kuunnellessa ja lounge musiikin luodessa tunnelmaa ympärillä. Jos thaimaalaisittain korkea hintataso häiritsee, kannattaa tänne poiketa edes yhdelle cocktailille tai itsetehdylle suklaabrownielle! Pääruuat alk. 200 THB.

Perinteisiä turistipannareiden tekijöitä löytyy kaksi 7/11:n molemmin puolin. Itse päädyin aikoinani naisen pitämän kojun luokse. Oliko syynä sitten juuri sukupuoli, mutta joka tapauksessa olen säännöllisesti käynyt häneltä ostamassa vakkaripannarin. Oma vakkaripannarini koostuu sisällöltään kananmunasta, banaanista ja maitolitkusta, hintaa huimat 35 THB. Kuulosti munkin korvaan eksoottiselle aluksi, mutta nyt siitä on tullut ihan tavallinen ruokalaji siinä missä muutkin ovat. Musta on hauskaa aina ihmetellä muiden reppureissaajien ilmeitä, kun ne kuulevat pannarini sisällön. Naamat on jotain niin näkemisen arvoista!
Juustokakkupaikka Coffee House löytyy uproadin alaristeyksestä. Oikeata juustokakkua mansikka- tai mustikkamössön kera tai tuplajuustokakku (65 THB). Samasta kahvilasta saa myös todella hyvää, mutta makeaa suklaakakkua sekä kielen mennessään vieviä smoothieta (70 THB ->)! Jopa pehmiskone löytyy! Pitänee sitäkin kokeilla joku päivä, vielä en ole uskaltanut tai kaivannut maitopohjaisia jäätelöitä niin paljoa.

Vastapainoksi pitää tietysti myös urheilla, jottei ihan pääse läskistymään istumatyössä varsinkaan! Koh Taolta löytyy kaksi kuntosalia/ punttista. Toinen on Sairee Beachilla ja toinen Monsoon Gym puolessa välissä Sairee Beachia ja Mae Haadia päätien reunassa.

Sairee Beachilla sijaitseva Gym&Fitness on uutuuttaan hohtava kuntosali ilmastoinnilla, joka on kahdessa kerroksessa. Alhaalla voi keskittyä erilaisten painojen nostamiseen ja yläkropan hallintaan kun taas yläkerrassa saa olla enempi omassa rauhassa ilman, että tarvitsee meikäläisen kuunnella sitä jatkuvaa puuskutusta miesten suusta. Ylhäältä löytyy crosstrainerit, soutulaite, polkupyörät, juoksumatto, nyrkkeilysäkki ja hanskat, renkaat, jumppapalloja sekä tilaa venyttelyyn ja rauhoittumiseen. Paikka sinänsä ei ole kovin suuri, mutta täysin sopiva saarelle. Alakerrassa päivystävät vuoron perään paikallinen työntekijä ja suomalainen (täälläkin suomalainen!). Respasta löytyy lukolliset kaapit joihin voi jättää arvotavaransa treenaamisen ajaksi. Tytöt pyörräyttävät myös mielellään esimerkiksi mansikkajuustokakun makuisen proteiinipirtelön, jos tekee mieli! Samasta rakennuksesta löytyy myös Fitness Cafe, josta saa hyviä salaatteja, smoothieta ja muuta terveellistä sapuskaa, mutta vain puoli seitsemään asti illalla. Pientä miinusta joudun antamaan pukuhuoneiden ja suihkujen puuttumisen vuoksi, mutta toisaalta se ei haittaa, kun usein sitä skopolla huristelee edestakaisin treenivaatteissa. Pääasiassa länkkäreitä treenamassa. Hinnat ja lisätiedot www.kohtaogym.com.

Monsoon Gym toimii samalla thai-nyrkkeilyn harjoittelupaikkana kuntosalitoiminnan ohella, joten siellä näkee paljon enemmän paikallisia. Hinnatkin ovat huomattavasti huokeammat. Paikka kun on pieni talo, johon on rakennettu treenipaikka. Hinnat ja lisätiedot www.monsoongym.com

Saarella voi harrastaa myös ohjatusti erilaista joogaa, crossfittingiä, mäkien ja rannalla juoksentelua sekä tottakai meressä uimista. Kajakkeja ja SUP-lautojakin löytyy eripuolelta saarta vesi- ja muille liikuntaa halajille unohtamatta snorklailua ja sukeltamista!

Hierontapaikkani löysin ihan sattumalta kävellessäni ja ihmetellessäni ensimmäisinä päivinä down- ja up- roadia. Hierontapaikkojakin täällä on pakko olla ainakin kymmeniä! Itse pysähdyin muutamalle hierontapaikalle katselemaan hintoja. Infinityyn päädyin ihan vain sen vuoksi, että sieltä ei mulle tyrkytetty mitään. Sain rauhassa katsella ja kuulostella jopa sisällä saakka ilman, että mulle tarjottiin tai tyrkytettiin yhtään mitään! Infinytissä hierontatila on sisustettu hyvin lämpöiseksi ja rauhalliseksi ilman suitsukkeiden hajuja. Myös henkilökunnasta huokuu rauhallisuutta, mikä on aivan ihana tunne. Päädyin tuolloin ensimmäisellä kerralla ottamaan niskahartiahieronnan. Enkä katunut hetkeäkään. Voi ja se paikallinen tee, joka tarjotaan jokaiselle hoidon jälkeen, kuinka hyvää! Tee on juuri sopivan lämmintä juotavaksi, ei liian kuumaa. Teestä jäin ihana makuelämys. Tuosta ensimmäisestä viikosta lähtien olen säännöllsesti käynyt Infinityssä. Olen ottanut muutaman kerran perinteisen thai-hieronnan sekä manikyyrin ja pedikyyrin. Jouluksi kävin varaamassa itselleni kunnon massasession: kehon kuorinta, kasvohoito, tunnin thai-, öljy- ja jalkahieronta, pedikyyri ja manikyyri. Arvatkaa hinta? 1500 THB elin noin 40€ neljän ja puolen tunnin hoidoista. Se on mun oma joululahja.

PS. Parhaat Fruit Frappet tekee Cappucino Bakery & Café. Parhaan ja isoimman aamumyslin sekä salaatit saa Zest Bakery & Cafésta.
Molemmilta löytyy kaksi paikkaa, toinen Mae Haadista ja toinen Sairee Beachilta.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti