tiistai 16. joulukuuta 2014

Työtehtäviä

Muistiinpanovihko esille ja kynä sauhuamaan! Vietin tosiaan ensimmäiset päivät opiskellen uutta tietokonejärjestelmää, jonka avulla hoidetaan suurin osa ns. paperitöistä. Järjestelmällä ylläpidetään asiakasprofiileja, henkilökuntatietoja, varauksia, laskutuksia, maksuja, palkkoja, venerostereita ja muita kirjanpidollisia asioita näin muutaman mainitakseni. Myös paperityötä itsessään on jonkin verran, joihin pääsin tutustumaan varausjärjestelmän opiskelun ohessa: opiskelijantieto-, vastuuvapautus- ja terveysselvityslomakkeiden täyttöä, kurssien kokeiden- ja vastauslomakkeiden kopiointia, osto- ja myynti tapahtumien kirjausta sekä hassuja sekalaisia rändöm-papereita. Myös yrityksen sähköpostin ja (sekä whiteboardin että internetin) kalenterin ylläpito on kovassa käytössä joka päivä: asiakkaiden varaukset ja kyselyt, maksujen lähetys, yhteistyökumppaneihin yhteydenpito ja maksujen vastaanotot. Esimerkiksi whiteboardin päiväkohtainen aikataulu saattaa muuttua jopa 15-kertaan (ENNÄTYS!) edellisen päivän aikana. Sosiaalista mediaa ja yrityksen internetsivujakin on tullut päiviteltyä (italiaksi! :D ).

Työtehtäviini kuuluu myös toimiston siivous ja myyntituotteiden ylläpito, SUP-lautojen vuokraus yhdessä toisen työntekijän kanssa sekä cleaning up- päivien markkinointi ja organisoiminen. On sitä opiskeltu Vapaasukellustakin ja tehtyä siitä esittely nettisivuille. Esittely on pientä hiomista vaille valmis! Jippii! Meinasin ihan unohtaa sen tärkeimmän työtehtävän eli suoramyynnin walkin-asiakkaille, joita sesonkiaikana tulee ovista ja ikkunoista sisään! :) Olen ”juossut” myös pankissa, postissa, laminointiliikkeessä, kolmessa eri sukellustarvikekaupassa ostamassa suukappaleita reguihin, maskeja, snorkkeleita sekä dry bägejä, paikallisissa pienissä putiikeissa hakemassa mm. nippusiteitä, permanenttitusseja, kahvia/teetä/sokeria toimistolle, maksamassa muilla sukellusfirmoilla erinäisiä laskuja sekä korjaamassa KTD:n viitoituskylttejä teiden reunoissa . Ei voi ainakaan sanoa, että työ olisi kovin yksipuolista?

Näitä työtehtäviähän kertyi ihan huimasti, kun niitä kerran alkoi miettimään! :)

Parasta tässä työssä on mm. se, että...

...vapaapäivistään saa päättää itse.
...aina välillä pääsee veneen mukaan ja sukeltamaan, jopa kesken työpäivän!
...thaimaalainen työnteko on PALJON lungimpaa kuin Suomen oravanpyörässä juokseminen eikä kukaan stressaa täällä juuri yhtään mistään. Asiat hoituvat sitten kun hoituvat. Yritän kovasti joka päivä tätä työntekotapaa opetella, mutta korkea työmoraalini ei vain anna jättää asioita kesken ja hoitaa vain muutamaa hassua asiaa per päivä. Muutaman kerran purrut hammasta tämän takia. :D
...toimiston valoisista ikkunaseinistä näkee kauniin rannan ja meren sekä auringonlaskun miltein joka päivä. Rantaan kun on huimat kymmenen metriä, jonka aikana ylität vain hassun rantakadun.
...työkavereiden kanssa aika ei tule tylsäksi. Joka päivä saa nauraa meijän pojille ja niiden jutuille! Me tytöt keskitytään pitämään pulju pystyssä, sillä välin kun pojat käyvät "leikkimässä vedessä".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti