torstai 11. joulukuuta 2014

Mitä ottaa huomioon, kun tulet Koh Taolle.

  • Valitse luotettava bussi-laiva-yhtiö, jotta vältyt mahdollisilta varkauksilta matkan aikana ja matka sujuu mukavammin, kun ei tarvitse koko aika hermoilla arvotavaroidensa puolesta.
  • Mieti matkabudjettiasi; Tao on saari, mikä tarkoittaa sitä, että täällä eläminen on hiukkasen kalliimpaa kuin mantereella sen vuoksi, että kaikki tavara joudutaan kuljettamaan tänne. Sopiva päiväbudjetti vaihtelee 15-30€ välillä riippuen omasta mukavuudenhaluisuudesta (sis. asumisen, skopovuokran ja ruuat kolmesti päivässä paikallisessa, ei turistirafloissa).
  • Vertaile majoituspaikkoja, samalla päivä-/ viikko-/ kuukausivuokralla voi saada hyvin erinäköistä majoitusmuotoa.
  • Kannattaa tottua epämääräisesti kestäviin, mutta suht lyhyisiin, päivittäisiin sähkökatkoksiin, huonoihin suihkupaineisiin sekä takkuilevaan nettiyhteyteen.
  • Katso tarkkaan, mistä skoposi vuokraat. Myös täällä paikalliset yrittävät huijata turistilänkkäreitä vuokrauspaikoissa. Ainoa luotettava on Oil's downroadin alussa päätieltä katsottuna Mae Haadissa. Jack on paikallinen päätyöntekijä siellä ja puhuu hyvää englantia. Ota ehdottomasti puoliautomaatti, jos et halua jäädä näissä mäissä puoleen väliin. Toinen vaihtoehto on ostaa oma pyörä alle, joka tulee melkein samoihin hintoihin. Ostamisen jälkeen pitää olla valmis sitten myös maksamaan mahdollisista korjauksista sekä seen myymisrumbasta lähtiessäsi. Itse en halunut miettiä myöskään sitä, että milloin käytetty skopo hajoaa alle. Vuokraskopot on ainakin ennakkoon tarkistettuja oikeilla mekaanikoilla Oil'silta vuokrattaessa.
  • Jos et halua vuokrata tai ostaa skopoa, löytyy täältä avolavatakseja, joide hinnat vaihtelevat kellonaikojen ja kyytiläisten mukaan, alk. 100 batia suunta. Tulee toki kalliimmaksi pidemmän päälle kuin oman skopon vuokraaminen, mutta turvallisempaa se ei silti ole ja antaa huonommat mahdollisuudet itse saaren tutkimiseen.
  • Opettele keskustelemaan luontevasti skopon kanssa tapahtuvista ongelmista/ melkein kolareista; sukeltamisesta ja siitä, mitä näit tai et nähnyt sukelluksiesi aikana sekä vatsasi toimminnasta muiden länkkäreiden kanssa. Täällä on enemmän kuin normaalia, että kaikilla on vatsa epätasapainossa jatkuvasti.
  • Osta ensimmäisenä paikallisesta kaupasta/ apteekista elektrolyyttijauhepusseja, jotka auttavat hikoilun aiheuttamassa nestevajareissa. Juo päivittäin muutama litra, jotta vältyt pääkivuilta iltaisin.

Lisäilen tähän aina sitä mukaan asioita, kun tuleepi vastaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti