tiistai 16. joulukuuta 2014

Sukellusta ja KTD

Koh Taota on sanottu maailman suurimmaksi sukelluskouluksi. Saari on kooltaan vain 21 kilometriä, mutta kuitenkin täältä löytyy yli 50 sukelluskoulua, josta valita omansa! Lisää päälle vielä sukellustarvikkeisiin erikoistuneet kaupat! Täältä löytyy jokaisen budjetille sopivaa hilavitkutinta sukeltajaksi tulemista varten, oli sitten vasta-alkaja tai jo pitkään alalla ollut ammattilainen. Aina sitä jokainen vuoronperään toimistolla miettii, että mitä sitä ostaisi seuraavaksi tietysti kriittisesti muiden kokemuksia kuunnellen ja hintoja vertaillen. Täältä saa aivan mitä vain sukellukseen voi ikinä tarvita ja vielä enemmän. Tilata voi niin kustomoidun ja omiin mittoihin sopivan märkäpuvunkin kuin ostaa pinkin tankinkin! Koh Taolta löytyy jokaisen sukellusvälineitä välittämien firmojen (mm. Mares, Oceanic, Aqualung) tuotteita laidasta laitaan, joten runsaudenpula siinä ennemminkin yllättää kuin niiden puute!

Koh Taolla voi kokeilla snorklaamista, laitesukellusta ilmalla tai nitikalla (nitrox, Eanx) yhdellä pullolla tai side mounteilla (jos on sm:iin koutus), tekniikkasukellusta sekä vapaasukellusta. Koska sukellusfirmoja on paljon ja kilpailu kovaa, on Koh Tao budjettinsa puolesta yksi halvimmista paikoista maailmassa suorittaa laitesukelluksen Open Water-kurssi. Hintaa kurssille tulee noin 250€. Hinnat tietysti hieman vaihtelevat ihan firmojen kokojenkin puolesta jo.



Mikä tekee työharjoittelupaikastani Koh Tao Diversista erilaisen sukellusfirman kuin muut?

Ensinnäkin se on ensimmäinen ja ainoa suomalainen sukellusfirma koko saarella. KTD aloitti toimintansa ja vuonna 1987! KTD on myös pieni ja itsenäinen sukellusfirma, jossa saa opetusta suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, espanjaksi, italiaksi ja saksaksi suomalaisomistuksesta huolimatta. Kaiken toiminnan perustana on turvallisuus sekä henkilökohtainen palvelu, jota on tarjoamassa kokeneet sukelluskouluttajat sekä ystävälliset toimistotytöt, ja jotta sukelluskokemuksista tulisi asiakkaille unohtumattomia tässä letkeän ilmapiirin omaavassa sukellusfirmassa.

KTD eroaa myös muista sukellusyrityksistä siinä, että asiakas maksaa vain siitä, mitä on tehnyt tai suorittanut kun muilla kurrsimaksuista ei saa mitään takaisin. Esimerkiksi, jos asiakas päättää kesken Open Water-kurssin, että sukellus ei olekaan hänen juttunsa syystä tai toisesta, maksaa hän vain osan kurssimaksusta ja loppuosa palautetaan asiakkaalle takaisin. Toimisto puolestaan sijaitsee rauhaisassa Sairee Beachin eteläpäädyssä, josta on vain muutama metri rantaan ja sijaintinsa vuoksi sukelluskohteet ovat normaalia lähempänä. Asiakas pääsee siis nauttimaan enemmän itse sukelluksista nopeallakin aikataululla sen sijaan, että koko päivä kuluisi matkustaen sukelluskohteille ja takaisin! (www.kohtaodivers.com)


- Mistä tunnistaa sukeltajan, kun sellainen kävelee vastaan? Maskin sukellusraidoista.

1 kommentti:

  1. Koh Tao on kaunis pikku saari! :)

    Ihailtavan rennolla otteella reissailet ja vaihdoit lennosta työssäoppimispaikkaa. Toivottavasti tää nykyinen on parempi!

    http://polkupyoria.blogspot.fi/

    VastaaPoista