sunnuntai 7. syyskuuta 2014

10 sortsit...?!

Lähtöpäivän aamuna thingstodobeforeyougo-lista oli vielä loputtoman pitkä, vaikkakin oli se lyhentynyt huomattavasti siitä ensimmäisestä versiostaan: Loput muutetut tavarat piti saada paikoilleen (tunkea yhteen huoneeseen), piti printata tsiljoona paperia (kuten, gröhöm, boarding passit lennoille, jotka meinasin täysin unohtaa!) sekä tietysti juosta ympäri pääkaupunkiseutua erilaisilla pienillä asioilla (joista puolet jäi lopulta tekemättä, mutteipa tuo nyt haittaa niin kovasti).

Normi lähtöaamu eli pakkasin mm. joululahjat tänään aamulla, muistutin itseäni niinkin selvästä asiasta kuin syömisestä (Kiitos pitsaseurasta Marjo!), tappelin palkoista edellisen työnantajan kanssa (kun osa matkarahoista on siellä kiinni!), kävin koululla vielä viimeisen kerran ja ehdin jopa hetken rentoutumaan poreilemalla poreammeessa. Ihan tälleen kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että älä muuta lennosta, olit sitten tulossa pitkästä reissusta tai lähdössä pitkälle reissulle. HIEMAN stressaavaa kaiken ”normaali” elämän päälle. Ja suuri kiitos iskä, että hoidat ne keskenjääneet asiat loppuun! :)


Poikkeisin lähtörutiineistani pakkaamalla 90L kassini jo valmiiksi päivällä sen sijaan, että olisin hikihatussa sitä pakannut viime minuuteilla niin kuin tähän asti on ollut reissuun lähtiessä. 21 kiloa (joista suurinta osaa syytän kyllä sukelluskamoistani!), 90L + päiväreppu 20L, 7 kk:ta. Tiedän jo nyt, että osa tuosta painosta ei tule takaisin, mutta sitäkin suuremmalla todennäköisyydellä moninkertaistan sen shoppailemalla liikaa, varsinkin Australiassa. Pitänee laittaa paketti Suomeen jossakin vaiheessa. Yritin kovin olla säästeliäs pakatessani (joojoo, eihän 10 sortsit ole paljon, EIHÄN?! Eikä kolme kameraa??) ainakin, mitä tulee vaatetukseen. Melkein sama määrä sitä tavaraa tulee aina pakanneeksi joka tapauksessa, oli sitä poissa kuukauden tai vuoden. Se, mistä yllätyin, oli elektroniikka ja kaikille niille härpäkkeille tarvittavien johtojen määrä! Taisi joku ihmetellä myös tuota naisille niin tyypillistä hygieniaputeleiden määrää (eikä mulla ole edes samppoota tai saippuaa mukana!)...



Tiedän myös tunteen. Sen tunteen, kun joku itselle rakas lähtee maailmalle. Ikävähän sitä tulee. Muutamat itkut on tullut itkettyä. Itse en ole osannut kuitenkaan lähtöä jännittää. Enemminkin ihmiset mun ympärillä ovat stressanneet ja jännittäneet mun puolesta. On ollut ja on oikeasti aivan valtavan ihanaa huomata ja tietää, että rakkaat jäävät kaipaamaan. Ei vain ole mulle itselleni tainnut vielä mennä kunnolla tajuntaan se, että kuinka kauan oikeasti olen poissa Suomesta. Eiköhän sekin kolahda jossain vaiheessa tuonne pääkoppaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti