lauantai 1. marraskuuta 2014

Aasialaisia, aasialaisia

Brisbane

Brisbanessa yövyin West Endin-kaupunginosassa toisella puolella jokea, mutta kuitenkin lyhyen matkan päässä keskustasta. West Endissä on todella ihania pieniä ja halpoja ruokapaikkoja, mm. Indian Kitchen, josta sai oikeaa intialaista maukasta currya alle kahdeksalla dollarilla sekä muutama hyvä falafel-paikka, jossa kunnos annos maksoi alle viisi dollaria. Ei sitä tullut syötyä kuin aamupala hostellilla. GoNow-hostelli oli muuten täynnä pelkkiä aasialaisia eikä siinä muuten mitään, mutta aasialaiset naiset eivät osaa olla hiljaa aamutoimia tehdessään tai pakatessaan kamoja aamuisin.

Heräsin ensimmäisenä aamuna klo neljä, kun kaksi hongkonglaista eivät osaneet olla hiljaa. Oli pakko pakata keskellä yötä ja rapistella joka ikistä muovipussia, mikä löytyi. Meni hermo. Muutaman kerran pyysin nätisti, että siirtyisivät pakkaamaan, vaikka käytävään tai terassille. En ollut ainoa, joka ei nukkunut sinä yönä hyvin. Lähdin sitten aamulla pienoisen bussiseikkailun jälkeen Lone Pine Koala Sanctuaryyn. Brisbanessa kyllä mätti tuo bussien aikataulujen löytäminen ja busseihin liittyvä kaikenlainen info. Ns. terminaaleja oli neljä eikä ennen liukuportaita sitten ollut minkäänlaista infoa, että mitä busseja alhaalta lähti, joten juoksi kolme neljästä terminaalista läpi ennen kuin löysin oikean bussin. Viereenistahti toinen länkkäri. Länsinaapuri vieläpä! Päädyttiin lopulta viettämään yhdessä aika koalien ja kengujen kanssa. Koalien kynnet ovat muuten hyvin terävät ja sitäkin suuremmat. Ihana pörröinen turkki niillä oli kuitenkii. Aivan valtava söpöjä, kun ne nukkuessaan roikkui puista, miten sattui. Taisin ottaa muutama kymmen kuvan pelkästään koalista. 


Kenguruita pääsi sanctuaryssa syöttämään ihan kädestä. Siellä oli yksi ihan selkeesti muita vanhempi. Huomattavasti isompi kuin muut. Se päätti loikoilla varjossa ja torkuttaa. Pikku kengut vei kyllä mun sydämen. Yksi niistä oli kovin kiinnostunut haistelemaan mun jalkaa, syytä en tiedä. Olisi mielellään lähtenyt mukaan, kunnes äiti-kengu kutsui sen syömään ja päiväunille. Bussissa takas tullessa näin sitten vahingossa paikallisen parkkipaikkakirppiksen ja menin tuhlaamaan noin 15e. Sainpahan uusia vaatteita halvalla ja ei ole sitten väliksi, jos likaantuvat tai menevät rikki. Piti käydä kans ostamassa evästä illaksi ja seuraavaksi aamuksi

 Seuraava aamu ja aamupäivä meni vähän pipariksi migreenin takia. Sain kuitenkin pestyä pyykkiä ja vähän syötyä. Ei siinä pääkivussa paljoa muuta sitten tehnytkään kun nukkunut. Eipä sillä, että olisin menettänyt mitään, kun oli kansallinen vapaapäivä ja kaikki paikat oli kiinni. Kävin seuraavana aamuna viimeisenä ennen lähtöä vielä viemässä paketin postiin sisällään mun vaatteita. Iltapäivästä matka jatkui Surfers Paradiceen parin tunnin päähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti