lauantai 2. toukokuuta 2015

Khao Lak, I'm back!

Matka Taolta Khao Lakiin kesti yhden päivän verran. Heräsin 4.30 aamuyöstä, jotta ehdin aamukuuden lauttaan. Oli nälkä, muttei tehnyt mieli ruokaa. Lautta pysähtyi Phanganilla ja Samuilla ennen sen jäämistä Surat Thaniin. Sain sentään jonkin silmällisen nukuttua lauttamatkalla. Sieltä matka jatkui bussilla Khao Lakiin jo tutuksi tulleelta Surat Thanin juna-asemalta. Tuktuk:kin tuli tutuksi matkalla.

Olin varannut Khao Lakista dormihuoneesta sängyn Walkers Inn:stä, noin 800 metriä ”keskustasta”. Huoneessa oli yhdeksän sänkyä; kaksi kerrossänkyä ja viisi yksittäistä. Portaita oli muutama kiivettäväksi, joten en perässä vedettävän laukun kanssa lähtisi tähän paikkaan yöpymään. Oli muuten todella outoa käydä oikeassa supermarketissa, vaikkakin se oli turistien tarpeisiin suunnattu. Koh Taolla, kun tottui siihen, että sitä haki yhden asian sieltä ja toisen tuolta ja kolmannen jostain muualta. Vuokrasin paikasta skopon, joka oikein huokui romantiikkaa: Eifel-tornin kuvia, sydämiä ja liila väritys.

Tapasin illalla myös sukellusohjaajan Khao Lak Adventuresilta.: Sattuivat kaikki samat ohjaajat olemaan paikalla juuri tuona iltana! Siis mitä?! :D Osa tulossa laivalta ja osa taas lähdössä laivalle. Kävin muutaman kanssa heistä sitten yksillä (he todella monilla) Monkey's Baarissa, missä soi Jukka Poika ja Raappana. Aika helmeä.

Olin seuraavana päivänä laiska ja tein päiväretken lähimpään Lamrun kansallispuistoon. Ulkomaalaisilta sisäänpääsy on 200 THB, paikallisilta 20 THB. Paikalliset saavat jopa ostaa multiple entry- kortteja puistoon. Lamrun kansallispuisto ei alueena ole iso, joten jos sen haluaa vain kiertää, ei aikaa kuulu edes tuntia. Löysin pidemmältä pienehkön rannan, jonka jaoin muutaman hassun paikallisen kanssa. Sain rauhassa levyttää. Mikä parasta, oli siihen viereen rakennettu suihkut bambuista. Vieressä pystyi myös majoittumaan telttoihin tai bungaloweihin yöksi. Puistossa pääsee patikoimaan kahden kilometrin reitin, tosin jyrkyyttä löytyy sitten senkin edestä! Ilman kosteusprosentti oli varmasti lähellä sataa, siltä ainakin tuntui!

Patikoin myös läheiselle vesiputoukselle Khao Lakissa. Tie sinne on aika epätasainen ja viimeiset kaksi kilometriä pelkkää soratietä, joten siinä joutui moottoripyörän käsittelytaidot hieman koetukselle. Patikointiosuus siis tähän päälle, ylä- ja alamäkeä, soratietä sekin. Oli kyllä ehdottomasti sen arvoista silti käydä, kun pääsi pulahtamaan viileään veteen vesiputouksella. Ajoitus oli tässäkin oikea. Menin vesiputoukselle lähempänä neljää, jolloin jaoin tämän pienen palan luonnon paratiisia vain yhden venäläisen perheen kanssa. Sisäänpääsy maksu puistoon oli 200 THB. Yövyin Khao Lakissa vain kaksi yötä. Olisi pitänyt olla pidempään ja käydä Khao Sokin luonnon keskellä. Se jäi sitten seuraavaan reissuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti