tiistai 2. elokuuta 2016

Realiteetit ja reissusuunnittelu

Niin kuin moni muukin teksti on tämä matkakirjoitus jäänyt minulta kesken (kirjotan viimeistään syksyn aikana loppuun, noin kaksi vuuotta jäljessä :D). Muistiinpanot toki löytyvät ja ovat edelleen tallessa. Samoin tuhannet kuvat ja videot, joita en ole tähänkään päivään mennessä vielä saanut kootuksi yhdeksi tai kahdeksi kuvasarjavideoksi. Muita asioita tulee vain eteen ja tällaiset jäävät. Sitä aina sanoo, että kun reissusta tulee, nämä tekee. Tottahan se on. Osittain. Ne vain pitäisi kaikki tehdä siinä samassa rysässä, kun purkaa rinkkaa ja opettelee taas tottumaan ”normaaliin” arkeen. Ennen kuin arki ottaa taas otteen elämästä.

Milloinkaan en ole kuitenkaan lakannut haavelemasta reissusta tien päällä. En todellakaan. Matkustamisesta ja reissujen suunniteluista on tullut elämäntapa. Matkakärpänen on niin sanotusti iskenyt pahemman kerran. Huhtikuun lopussa viime vuonna, kun palasin takaisin Suomeen tuolta edelliseltä reissulta, en ole käynyt kuin kaksi viikkoa kääntymässä Jamaikalla ja sekin vasta tämän vuoden tammikuussa. Turhauttaa etten ole päässyt matkustamaan, kun elämän realiteet ovat tulleet vastaan, mutta samaan aikaa olen aivan äärettömän kiitollinen jo pelkästä mahdollisuudesta suunnitella reissuja. Hyvin hyvin monella ei ole sitä mahdollisuutta. Edes Suomessa.

Monet mutkat olen selvittänyt viimeisen vuoden aikana ja välillä vain oikomalla mutkat suoriksikin. Lähden takaisin Australiaan tammikuussa! Ainakin vuodeksi. Ehkä Aasiaan kautta. Jo pelkkä tieto lähdöstä saa suuren hymyn huulilleni. APUVA! :D Ei mulla oikeastaan ole sanoja edes kuvaamaan sitä tunnetta. Haluan tehdä kärrynpyöriä ja kirkua innosta. Olen seurannut ja seuraan (vähän liiankin) montaa blogia, jotka kertovat elämästä Australiassa tavalla tai toisella. Yhdet ovat work and holiday viisumilla liikenteessä, toiset muuttaneet puolison perässä, kolmannet asuneet aina siellä. Pelkkä reissun suunnittelukin on jo ihanaa ja jännittävää. Pitäisikö sitä lopettaa päivätyö, jotta saisi kaiken tarpeellisen tehtyä? Toisaalta se juuri onkin ihanaa, että suunnitelmat eivät ikinä toteudu ja mene niin kuin pitäisi. En tee tarkkoja suunnitelmia. Oikeastaan ollenkaan. Lähinnä yritän miettiä etukäteen tehtäviä asioita, kuten lennot, vakuutukset, ajokortti ym. Luotan vain (ehkä tyhmän) rohkeasti siihen, että muut asiat selviävät paikan päällä. Aina ovat selvinneet. Se on sitten eri asia ovatko ne menneet niin kuin oli itse ajatellut. Mun on toki myös hieman helpompi lähteä, koska Australiassa on jo tuttuja naamoja lentokentällä vastassa, kun sinne menen. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti