tiistai 24. lokakuuta 2017

Elokuu: Kuvauksia ja karnevaaleja

Scandinavian Film Festival is here! Voitin lipun facebook-ryhmän kautta ja pääsin katsomaan kotimaista tuotantoa, joten otin lipun Tom of Finland-leffaan. Oli tosi hassu fiilis porista suomea muiden kanssa ja katsoa leffaa oikeassa leffateatterissa suomeksi Australiassa! Yleisöstä ehkä olmasosa oli suomalaisia ja loput ausseja. Ostin popparitkin, vaikken niitä normaalisti Suomessa leffassa käydessä syö. Nyt oli pakko.

Menin toimistolle normaalisti töihin ja päivän päätteeksi mulle ilmotettiin, että hyppää segwayn päälle (ja kaikki tietää, etten tykkää niistä yhtään) toisen harkkarin kanssa. Teitä kuvataan lastenohjelmaan Chanel 9. Great. Chanel 9 on toinen suuri telkkarikanava kympin lisäksi. Saatiin ravaa Segwaylle edestakas noin 16 kertaa, plus musta otettiin lähikuvia ja näytin kuinka segway toimii. Nää on näitä ylläripylläreitä, mistä työntekijät jotka on työvvuorossa, eivät välttämättä tiedä yhtään mitään. Niin kuin tääkin kuvausjuttu oli. Tapasin seuraavana päivänä pari uutta tuttavuutta. Meitä naisia piti tulla tapaamisen 30, mutta meitä saapui vain mä, Mel ja Terri. Mel on Saksasta ja Terri on Englannista, mutta asunut Brissyssä viimeset kaks vuotta. Oon mielissäni toisaalta siitä, että meitä oli vaan se kolme, koska saatiin tutustua toisiimme kunnolla. Syötiin, juotiin, naurettiin ja juoruttiin. Ilta oli ihan huippuhauska eikä varmasti olisi onnistunut, jos meitä olisi paljon enempi. Mulla oli seuraavalla viikolla ihan kokonainen VAPAA PÄIVÄ, joten halusin käyttää tuon päivän hyödyksi. Olin nettisurffailultani törmännyt erilaisiin mageisiin kuviin ja graffitteihin, joita oli ympäri kaupunkia. Huutelin yhdessä facebook-ryhmässä, että josko löytyisi suomalaisten travellereiden keskuudesta valokuvaajaa niin saisin ikuistettua itseni näiden taideteosten kanssa. Saisin vähän erilaisen turremuiston tästä kaupungista ja maasta. Tapasin Emmin ja Aten tuona vapaapäivänä ja käytiin kiertelemässä muutama paikka West Endissä kuvia napsien. Iso haaste oli se, että miten mun olisi niissä kuvissa pitänyt sitten olla, etten näytä ihan uunolta. Kun ei ole mitään käsitystä näyttääkö joku asento typerältä vai ei. Muutaman harjoittelukierroksen jälkeen saatiin ihan hyviä otoksia. Kuvaajassa ei ollut mitään vikaa päinvastoin! En vain osannut ”näyttää luontevalta” oikeassa kuvakulmassa. Useimiten kuvissa näkyvät ns. luontevat asennot ovat kaikkea muuta kuin luontevia. Keho on välillä aivan ihmeellisellä mutkalla ja taivutuksissa, vaikkei sitä kuvista huomaakaan. Loput viikonpäivät menikin sitten taas erittäin näppärästi töissä juostessa. Kirjaimellisesti.

Lähdin seuraavana maanantai-aamuna käymään ja kokeilemaan nelipyöräisiä rullaluistimia (rollerblades) paikalliselle yliopistolle. Kampus oli tosi kaunis! Pieni lampi ja paljon vihreää puistoaluetta! Mietin, että tulisiko sitä lopulta opiskeltua tuollaisessa ympäristössä ollenkaan, kun istuisi koko ajan ulkona vain haistelemassa ulkoilmaa. Rullaluistelurinki oltiin tehty erään kampuksen talon toiseen kerrokseen. Oli TODELLA VAIKEAA pysyä pystyssä niillä ”vanhanajan” rullaluistimilla saatika, että olisin osannut jarruttaa. Mun jarruttaminen tapahtui törmäämällä kaiteisiin. Enkä saanut edes mustelmia! :D Vaihdoin puolessa välissä ”perinteisiin”. Niillä pysyin jopa pystyssä pidempään ja sain otettua vauhtiakin siinä pienessä tilassa. Iltapäivällä tapasin taas Emmin ja käytiin katsastamassa muutama uus kuvauskohde. Paljon helpompaa olla siellä kameran toisella puolella kuin sen edessä! Pääsin kokemaan myös Brisbanen yhden suurimmista karnevaalimaisista tapahtIumista, Ekka-shown. Sitä voi kuvailla tivolin – pieneläintilan ja ruokafestivaalin sekamelskaksi; on hilavitkutinta, huvilaitetta, onnenpyörää, narunvetoa, elukoita (lehmiä, vuohia, kanoja, kissoja, possuja, lampaita, laamoja), aurinkolasikauppiasta ja muita kojuja sekä järjetön määrä erilaisia ruokakojuja. Isoin juttu kuitenkin on ostaa Ekka-festivaali pusseja, mitkä ovat käytännössä isoja muovipusseja täynnä turhaa lelua ja roinaa. Täällä Ekka-showta varten ihan säästetään rahaa pahimillaan jopa vuosi, jotta voidaan sitten tuhlata rahaa turhuuksiin. Siellä järjestettiin myös hevosesteratsastuskilpailuja, monster truck show ja motorcross osana kokemusta. Puolen tunnin yhtämittaista isoa ilotulitusjaksoa unohtamatta! Kerran siellä käy, mutta ei toista kertaa.

Seuraavana iltana laitettiin sitten mun grillaustaidot koetukselle. Olin ainoa, joka pääsi lyhyellä varotusajalla töihin muutamaksi tunniksi Riverlifelle tuona päivänä. Sain grillata makkarat, kanatikut ja oihvit 26 hengelle. Sanoin vaan, että juu sehän luonnistuu! Juupajoojuu. :D Kyllä sitä kotioloissa on tullut rillailtua enempi ja vähempi, mutta kun tuolle määrälle pitää saada kaikille kaikki lihat samaan aikaan niin vähän stressihikeä pukkasi ohimoilta. Varsinkin, kun koko lössi katsoi mun rillailuja. Nähtävästi tais hyvin mennä, kun kukaan ei valittanut lihoista jälkeenpäin eikä saaneet vatsanpuruja. Hyvä mä! Tässä matkan varrella olin hakenut ja etsinyt myös farmipaikkaa toisen vuoden viisumia varten. Sainkin muutaman päivän päästä paikan lammasfarmilta, 700 km Brisbanesta sisämaahan päin. Innostuin kovasti. Ei tarvinnut enää miettiä ja pohtia, että mitä teen farmitöiden kanssa. Halusin kuitenkin mutustella ajatusta rauhassa kaikesta innostuksesta huolimatta. Tiesittekö muuten, että Australiassa on kansallinen kuppikakkupäivä (National cupcake day). Niinkö ööö what? :D Enkä ehtinyt koko päivänä metsästämään mistään kuppikakkuja, kun olin tietysti sen päivän täysin kiinni töissä. Pöh. Olisi ollut hauskaa toivottaa hyvää kuppikakkupäivää! Meillä oli taas vaihteeksi yhdet kuvaukset töissä. Pelastusliivi päälle, kajakkiin ja jokeen melomaan. Niin ja avustinhan mä kuvajaa pitämällä käsissäni mm. 15 000€ kameraa höiveröisellä pontuunilla. Heh. En olisi sitä halunut tiputtaa suolaiseen jokiveteen. Onneksi nuo kuvaukset olivat tunnissa ohi ja pystyttiin kaikki keskittymään ”oikeisiin” töihin eli edellisen viikonlopun häistä yli jääneiden kuppikakkujen syömiseen muun muassa. Tärkeää hommaa. :P Käytiin Emmin kanssa viikonloppuna katsomassa Stand Up:ia Brisbanen Powerhousella. Siellä on aina klo 18-19 impro stans upia, jota voi mennä katsomaan ilmatteeksi. Tupa oli ihan täynnä. Käveltiin sieltä Emmin kanssa rantaa pitkin ferry-terminaaliin ja hypättiin lauttaan. Löydetiin muutama kiva kujaravintola/ baari Queen Street Mallilta. Juoruttiin ja nautittiin muutama hyvä koktaili tuona iltana. Me ”vanhat” oltiin nukkumassa jo ennen puolta yötä. Suhasinkin edes takas sitten seuraavat viisi päivää asioita hoitaen töiden ohessa, nimitttäin SUOMI KUTSUI! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti